Hämtar information

Övriga frågor om din försäkring

Övriga frågor

Här hittar du svaren på övriga frågor gällande bilförsäkring och bilägande.

Vad ska jag göra när bilen är såld?

Vi får automatiskt ett meddelande om att ägarbyte har skett när Transportstyrelsen har registrerat ägarbytet. Vi tar bort försäkringen från det datum som ägarbytet registrerades. Det är bra om du ringer oss när bilen är såld så att vi kan ordna med återbetalning av pengar om det skulle bli aktuellt.

När kan jag byta bolag?

Du kan byta till oss när din bilförsäkring har årsförfallodag hos det andra försäkringsbolaget. Vilket datum det är står i försäkringsbrevet. Vi kan hjälpa dig att säga upp försäkringen i det andra bolaget. Givetvis är det samma regler om du vill lämna oss. Men vi tycker att det är tråkigt om du gör det.

Vad menas med ”Ingen förare under 25 år”?

Om det inte är någon som är yngre än 25 år som kommer att köra bilen kan du få rabatt på försäkringen. Skulle någon som är yngre än 25 år ändå köra bilen, trots att du har fått rabatten, får du betala en extra självrisk på 5 000 kronor vid en vagnskada.

Behöver jag tänka på något när jag ska bila utomlands?

Ja, när du reser utanför Sverige finns det några saker som du behöver tänka på. Vi rekommenderar dig att alltid ha med dig ett giltigt Grönt Kort på resan, det beställer du som kund helt kostnadsfritt hos oss, kika under Tips och Råd.

Nissan Försäkring - Ett samarbete mellan Nissan Nordic OY och If Skadeförsäkring AB, där If är försäkringsgivare.